Първата ракета на България Григор Димитров е заявил участие на турнира

...
Първата ракета на България Григор Димитров е заявил участие на турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров потвърди участие на още един турнир

Първата ракета на България Григор Димитров е декларирал присъединяване на шампионата от сериите АТП 500 във Виена с награден фонд 2,56 милиона евро, оповестиха уредниците на формалния си уебсайт. Надпреварата на твърда настилка в зала в австрийската столица започва на 23 октомври.

32-годишният Димитров доближи до полуфиналите през предишния сезон, където загуби от бъдещия първенец Даниил Медведев (Русия).

Медведев ще бъде подложен под номер 1 и през актуалната акция и ще пази купата си. Други трима някогашни спечелили също ще се включат. Германецът Александър Зверев, който победи през 2021 година и руснакът Андрей Рубльов, който заслужи трофея през 2020 година, както и представителят на домакините Доминик Тийм - първенец през 2019 година, който ще се включи с " уайлд кард ".

Общо 12 от първите 20 в международната класация са декларирали присъединяване в австрийската столица, похвалиха се още уредниците.

Графикът на Димитров през идващия месец е доста претрупан, като съгласно предварителните поръчки той би трябвало да играе във всяка седмица.

 Световният №19 стартира тази серия с шампионата от сериите " Мастърс " в Шанхай (4-15 октомври), след което ще се бори за купата в Антверп (от 16 октомври), във Виена (от 23 октомври) и на " Мастърса " в Париж (от 30 октомври), с който най-вероятно ще постави края на сезона си.
 Григор Димитров стартира против американец в Пекин
Григор Димитров стартира против американец в Пекин

Макензи Макдоналд е първият противник на българина
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР